Primele 1020 de IMM-uri adminise la fonduri europene pentru digitalizare prin PNRR
Primele 1020 de IMM-uri adminise la fonduri europene pentru digitalizare prin PNRR

Primele rezultate ale Programului de Digitalizare pentru IMM-uri au fost dezvăluite, evidențiind admiterea a 1.020 de întreprinderi românești în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a accesa fonduri europene în valoare de 20.000-100.000 de euro fiecare. Lista firmelor acceptate a fost făcută publică recent, acestea fiind evaluate cu ajutorul roboților software dezvoltați pe platforma furnizată de startup-ul românesc, Tailent.

Conform Ministerului pentru Mediul de Afaceri, lista cuprinde proiecte care au obținut scorul maxim de 100 de puncte în cadrul programului „Digitalizarea IMM-urilor Grant de până la 100.000 de euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale”.

Lista completă poate fi descărcată de aici și este disponibilă și pe site-ul oficial al Ministerului pentru Mediul de Afaceri.

În medie, proiectele admise au beneficiat de aproximativ 170.588 de lei ca ajutor nerambursabil, ceea ce echivalează cu 34.680 de euro, utilizând cursul de schimb stabilit în cadrul programului (4,9189 lei pentru 1 euro).

Proiectele care au obținut scorul maxim în etapa de evaluare tehnică și financiară (ETF) au fost clasificate în funcție de criteriul de departajare, și anume rentabilitatea activității operaționale în exercițiul financiar 2022.

Deciziile privind acceptarea finanțărilor vor fi comunicate solicitanților începând cu data de 5 decembrie 2023 prin intermediul platformei proiecte.pnrr.gov.ro.

Etapa de evaluare tehnică și financiară (ETF) s-a încheiat pentru toate cele 7.188 de cereri de finanțare, iar restul proiectelor depuse se află în prezent în etapa de verificare a conformității administrative și a eligibilității (CAE). Ministerul pentru Mediul de Afaceri și-a propus să semneze aproximativ 5.384 de contracte de finanțare cu beneficiarii, respectând bugetul total disponibil de 347,5 milioane de euro, echivalentul în lei (cursul Inforeuro din luna noiembrie 2022: 1 euro = 4,9189 lei).

Liste intermediare cu rezultatele procesului de evaluare vor fi făcute publice periodic.

Pentru a gestiona eficient volumul mare de cereri de finanțare, Ministerul pentru Mediul de Afaceri a achiziționat o soluție de roboți de la integratorul ETA2U, bazată pe platforma de Automatizare a Proceselor Robotic (RPA) a startup-ului românesc Tailent.

Prin intermediul platformei de Automatizare Tailent, roboții software au fost utilizați pentru a evalua tehnic și financiar proiectele depuse în cadrul PNRR și pentru a le clasifica în funcție de punctajele obținute.

Dacă ești IMM din următoarele județe : Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova, Mureș, te poți înscrie pentru următoarea etapă de fonduri europene nerambursabile penru digitalizare.

Detalii găsiți aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *